Hiilijalanjälki- ja hiilikädenjälkilaskenta

"Hiilijalanjälkilaskennalla ymmärrät ja pystyt vähentämään yrityksesi ympäristövaikutuksia"
Laura Leppänen
Projektipäällikkö

Hiilijalanjälki- ja
hiilikädenjälkilaskenta

Mitä?

Hiilijalanjälkilaskennassa lasketaan tuotteen, toiminnan tai palvelun aiheuttama ilmastokuorma sen elinkaaren aikana. Laskenta perustuu elinkaariarviointiin. Hiilikädenjälkilaskennalla arvioidaan positiiviset ympäristövaikutukset. Laskennat tehdään GHG-protokollan ja ISO-standardien mukaisesti, ja niissä hyödynnetään avoimia tietokantoja.

Laskentaa toteutetaan raportoinnin kouluttamisella ja avustamalla laskemisessa sekä yrityskohtaisena laskentana. Savonia-amk:lla ja Navitas Kehitys Oy:llä on käytettävissä SimaPro-laskentaohjelmisto ja Ecoinvent-tietokanta. Yritysten käytettävissä on myös konepajoille suunnattu Excel-pohjainen Ympäristömittarit-laskentataulukko.

Kenelle?

Pohjois-Savossa toimiville pk-yrityksille

Miksi?

Hiilijalanjälkilaskenta auttaa tunnistamaan mistä päästöt koostuvat. Laskennassa muodostuu käsitys lähtötilanteesta, johon päästövähennystoimien vaikutusta jatkossa verrataan. Hiilikädenjälki on asiakkaiden hiilijalanjäljen pienentämistä eli se kuvaa yrityksen asiakkailleen tuottamia positiivisia ilmastovaikutuksia.

Ota yhteyttä!

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä alla olevan lomakkeen tai yhteyshenkilöidemme kautta, niin lasketaan asiantuntijoidemme johdolla yrityksenne hiilijalan- tai -kädenjälki!

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Nimi

Yhteyshenkilöt

Varkauden seutu


Laura Leppänen

laura.leppanen@navitas.fi

puh. 044 712 0862

Ota yhteyttä!

Kuopion seutu


Maari Haikonen

maari.haikonen@savonia.fi

puh. 044 785 6265

Ota yhteyttä!

Iisalmen seutu


Raimo Hämäläinen

raimo.hamalainen@ysao.fi

puh. 040 834 4433

Ota yhteyttä!

Löydä meidät somesta